Afbeelding

Onbekende spellen aan bod bij Hilversum Denkt

Algemeen

HILVERSUM – Dammen, schaken en bridgen zijn bekende denksporten, maar wie weet wat Hex, Othello, Havannah en Wings zijn? Hilversum Denkt besteedt zaterdag aandacht aan deze onbekende denkspellen.

De veertiende editie van het jaarlijkse denksportevenement in Hilversum staat weer op de rol. Van 10.00 tot 16.30 uur staat het centrum opnieuw bol van de denksportactiviteiten. Ditmaal heeft de organisatie ervoor gekozen om onbekende denkspellen in de schijnwerpers te zetten. In de tent op de Kerkbrink worden verschillende demonstraties gehouden. Dat gebeurt vanaf 10.00 uur.

Kinderspel
Othello is een denkspel dat ontstaan is in het begin van de negentiende eeuw. Het vermoeden bestaat dat dit ooit een kinderspel is geweest dat gespeeld werd op een Go-bord in de tijd dat Go in Japan terechtkwam. Havannah is het snelst te leren van bijna alle denksporten, deelt de organisatie van Hilversum Denkt mee.

Hans Böhm
Op het menu staat verder nog een gratis schaaksimultaan tegen schaakcoryfee Hans Böhm. Hij speelt in de passage van de Gooische Brink wedstrijden tegen liefhebbers. Dat doet hij van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 15.00 uur. Tamara Havik, Go-speler van het Nederlandse damesteam, geeft in de tent op de Kerkbrink tekst en uitleg over Go. Daar kan het publiek ook kijken naar de verrichtingen van de sneldammers. De Akker aan het Melkpad is het decor van het bridgetoernooi.

Hilversum Denkt is een initiatief van de gezamenlijke denksportverenigingen in Hilversum en van de gemeente. Het doel is om de Hilversummers te betrekken bij de clubs.

Uit de krant