Japan in Pinetum Blijdenstein.
Japan in Pinetum Blijdenstein.

Japan het middelpunt in Pinetum Blijdenstein

Algemeen

HILVERSUM - Zelf was Pinetum Blijdenstein ook niet helemaal op de hoogte hoeveel 'Japan' er in de botanische tuin te zien is. Het planten- en bomenaanbod uit het land van de rijzende zon kwam pas goed aan het licht nadat de botanische tuin uit Leiden had gevraagd of de Hilversummers mee wilden doen aan de tentoonstelling 'Japan in het Pinetum'.

De zondag geopende expositie is een van de negen tuinen in Nederland, België en Duitsland die hiermee aandacht schenken aan Philipp Franz Balthasar von Siebold. Het is 150 jaar geleden dat deze Duitse potentaat overleed. Von Siebold nam veel planten mee uit Japan naar Nederland. "Ook wij blijken daar veel van in onze tuin te hebben", geeft Pieter Hoogenraad van Stichting Pinetum Blijdenstein aan.

"Zo hebben wij hortensia's en nog veel meer van dat soort planten staan. Japan is nu het middelpunt bij ons." De botanische tuin aan de Van der Lindenlaan 125 heeft een wandeling uitgezet langs de planten en elf coniferen uit Japan. De tentoonstelling is tot maandag 31 oktober te zien.

Uit de krant