Afbeelding

Voetbalclub OSO is een ouwe taaie

Human interest

HILVERSUM - OSO, Omroep Sport Ontspanning, viert dit jaar haar 70-jarig bestaan. De voorwaarde dat clubleden moeten werken bij de omroep wordt allang niet meer gesteld. "We zijn er trots op dat we nog steeds bestaan", glundert Martin Seuren, oud-bestuurslid.

Ivo Niehe, Ron Brandsteder en Willibrord Frequin trokken jaren terug hun voetbalschoenen aan om bij OSO een balletje mee te trappen. "Niet dat ze hoog speelden hoor," haast voorzitter René van 't Velt van de voetbalclub te zeggen, "maar ze waren wel lid."

In de kantine van OSO halen Van 't Velt, Seuren, penningmeester Henny de Waard en secretaris Frans Meijer herinneringen op aan hun voetbalcluppie. In het HilversumsNieuws van deze week is daar meer over te lezen.

Jubileumfeest
Het bestuur is nu druk met het jubileumfeest dat 30 april wordt gevierd. Het feest start om 13.00 uur met een receptie. "Om 14.30 speelt OSO 1 tegen het eerste van Wasmeer en om 16.30 uur wordt een oud-leden- en ledenwedstrijd gespeeld", vertelt Meijer. Vanaf 17.30 uur barst het feest los. DJ Bart en zanger Wout de Bruin zorgen voor de muzikale noot en Onno de Graaf voor de cocktails. En de toekomst? Hoe ziet die eruit? "We zien wel, het zou al hartstikke mooi zijn als we de 75 jaar halen", hoopt Seuren.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant