Afbeelding

Hilversum plust 5,4 miljoen euro

Algemeen

HILVERSUM – "We staan er financieel beter voor dan in 2014." Dat is de conclusie die wethouder van Financiën Wimar Jaeger trekt. Uit de jaarrekening van 2015 blijkt dat de gemeente 5,4 miljoen euro plust. Dat is 6,5 miljoen euro voordeliger dan begroot. De D66'er erkent dat dit een positief resultaat is, maar zegt alert te blijven. De extra miljoenen zijn vooral afkomstig uit incidentele zaken.

De uitkomst van de jaarrekening stemt hem tevreden. Het resultaat is zelfs beter dan verwacht. Wel kaart Jaeger de valkuil aan om te geloven dat die 5,4 miljoen euro vooral voortkomt uit structurele inkomsten. "Het positieve resultaat is grotendeels veroorzaakt door incidentele zaken."

Mede daardoor zegt Jaeger te willen waken voor overmoedigheid. Nu de gemeente, net zoals vorig jaar, een positief resultaat boekt, betekent dat niet dat de knip weer flink getrokken moet gaan worden. "Wat ik zorgelijk vind, is de gedachte dat het met Hilversum financieel zo goed gaat dat de hobbypot weer opengaat. Ik voorzie dat namelijk wel en ik wil graag de deksel op die pot houden", aldus de democraat.

Het college van burgemeester en wethouders stelt voor om 4,2 miljoen van de 5,4 te stoppen in de algemene reserve. Daarmee vergroot Hilversum het weerstandsvermogen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant