Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Opnieuw goede beoordeling Fertiliteitspolikliniek Tergooi

Algemeen

HILVERSUM - De polikliniek Fertiliteit van Tergooi is volgens Freya de één-na-beste van het land. Bij het vorige kwaliteitsonderzoek van twee jaar geleden nam de Gooise polikliniek de derde plaats in. Tevens kreeg de polikliniek de Freya Pluim, een onderscheiding die wordt uitgereikt aan fertiliteitsklinieken die aan de kwaliteitseisen van de vereniging voldoen.

"Dit is een geweldig compliment en een kroon op ons werk", aldus fertiliteitsarts Tatiana Menardi. "We zijn als team voortdurend op zoek naar verbetering en verdieping."

Om de twee jaar verricht Freya dit onderzoek. Freya is de vereniging van mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Het onderzoek gaat per vragenlijst. Hierin staan vragen over onder meer de klantvriendelijkheid op de poli en de informatie die de patiënten krijgen.

Uit het onderzoek blijkt volgens Tergooi dat er goed gescoord wordt als het gaat om objectieve criteria zoals openingstijden, protocollen en psychosociale begeleiding. De waardering van de patiënten uit de online enquête is wat het team van Tergooi aanhaalt. "Wat we van patiënten daarover horen, helpt ons om de zorg nog meer te verbeteren", zegt Menardi.

Ieder jaar behandelt Tergooi zo'n vijfhonderd paren met vruchtbaarheidsproblemen. "De resultaten liegen er niet om", meldt het ziekenhuis zelf. "Mede dankzij de samenwerking met het IVF-laboratorium van het VUmc haalt Tergooi al jaren een zeer hoog succespercentage zwangerschappen met IVF/ICSI."

Uit de krant