Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

RTi Hilversum moet op zoek naar nieuwe voorzitter

Algemeen

HILVERSUM – RTi Hilversum moet op zoek naar een nieuwe voorzitter. Arya Tariverdi is vorige week gestopt als preses van de stichting van de lokale omroep. Hij kan deze functie niet langer combineren door zijn drukke baan en privéomstandigheden.

Dat heeft hij begin vorige week laten weten aan zijn collega-bestuursleden en aan de medewerkers van de lokale omroep. "De druk van mijn werk met daarbij een aantal privéomstandigheden is de reden dat ik me op dit moment niet meer voor 200 procent voor RTi kan inzetten, wat ik wel graag zou willen en wat je ook van een volwaardige voorzitter mag verwachten", aldus Tariverdi.

Turbulent
Tariverdi trad in januari 2015 aan, samen met Frans van Osch en Linda van Essen, nadat het vorige bestuur te kennen had gegeven te stoppen omdat zij de ambities voor RTi niet konden realiseren. De eerste periode van het trio was turbulent. Van Osch en Tariverdi verschilden van mening en lagen regelmatig met elkaar overhoop.

Haast
RTi moet op zoek naar een nieuwe voorzitter. Daar is enige haast bij geboden, want het bestuur bestaat nog maar uit twee personen. Een bestuur moet uit minimaal drie personen bestaan. Henk Hoogeveen en Michel van Reenen zijn nu de enige bestuursleden.

Uit de krant