Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Let's get Down moet vanaf 20 mei de deuren sluiten

Algemeen

HILVERSUM – De uitbater van café Let's get Down mag vanaf vrijdag 20 mei de exploitatie van zijn kroeg niet meer voortzetten. De vergunning zou worden misbruikt. Hierop heeft burgemeester Pieter Broertjes zijn beslissing gebaseerd. 

De burgervader heeft deze beslissing genomen op basis van de uitkomsten van een Bibob-onderzoek (een bestuursrechtelijk instrument). Hierdoor heeft de burgemeester de bevoegdheid een vergunning in te trekken vanwege gevaar voor misbruik.

Geheimhouding
Ingaan op de resultaten van het Bibob-onderzoek mag Broertjes niet. Wie kennis heeft van de resultaten is verplicht tot geheimhouding, zo schrijft de burgemeester.

Advies
Wel meldt hij na het onderzoek advies te hebben ingewonnen bij het Landelijk Bureau Bibob. "Dit bureau heeft een verdiepend onderzoek gedaan en heeft mij geadviseerd dat er een gevaar bestaat dat de vergunning wordt misbruikt", luidt de mededeling. 

Extra gegevens
De gemeente meldt al geruime tijd bezig te zijn met de inzet van de Wet Bibob. "Dit voor een transparante en gezonde horeca in Hilversum. De gemeente vraagt extra extra gegevens aan ondernemers in bepaalde branches. Het gaat dan voornamelijk om gegevens over de zeggenschapstructuur, transparantie van de bedrijfsvoering en de wijze van financiering."

Uitspraak
De eigenaar van het café heeft een voorlopige voorziening aangevraagd. Nu bepaalt de rechter of deze wel of niet wordt gehonoreerd. Tot die uitspraak blijft de nachtzaak aan de Emmastraat open.

Uit de krant