Let's Get Down moet vrijdag 20 mei de deuren sluiten van burgemeester Broertjes. Foto: Bastiaan Miché
Let's Get Down moet vrijdag 20 mei de deuren sluiten van burgemeester Broertjes. Foto: Bastiaan Miché

'Ruim een jaar gesprekken gevoerd met exploitant Let's Get Down'

Algemeen

HILVERSUM – Horecaondernemer Dennis Drieënhuizen heeft alle tijd en ruimte gekregen van Hilversum om zijn zaakjes op orde te krijgen. Volgens de gemeente zijn zij al ruim een jaar in gesprek met hem. Dat heeft niet tot het gewenste resultaat geleid, waardoor mede besloten is de vergunningen van drie van zijn zaken in te trekken.

Morgen valt het doek voor Let's Get Down aan de Emmastraat en sportcafé De Lieberg aan de Jan van der Heijdenstraat. Burgemeester Pieter Broertjes heeft op basis van resultaten van Bibob-onderzoek besloten de exploitatie van deze zaken, en ook danscafé T Pakhuys aan de Kolenstraat, in te trekken.

Misbruik
Op dinsdag 10 mei, toen het nieuws over Let's Get Down naar buitenkwam, schreef Broertjes dat er 'misbruik van de vergunning' gemaakt zou zijn. Verdere tekst en uitleg blijft uit. Geheimhouding is verplicht bij diegenen die kennis hebben van de uitkomsten van het Bibob-onderzoek, zo liet de burgemeester weten.

Wedstrijd
De twee partijen zien elkaar voor de rechter, want Drieënhuizen heeft een voorlopige voorziening aangevraagd. Wanneer de zaak dient, is nog onbekend. Voor het sportcafé zegt Broertjes gesprekken te voeren met andere exploitanten, zodat de sporters voor en na hun wedstrijd of training daar wel terechtkunnen.  Het intrekken van de vergunning heeft geen praktische gevolgen. De zaak is op verzoek van de exploitant al gesloten.

Niet bij zitten
De burgemeester trekt ook nog de vergunning in van Café Amigo's Lounge aan de Larenseweg. De exploitant hiervan laat het er eveneens niet bij zitten en heeft woensdag 11 mei een voorlopige voorziening aangevraagd.

Veiligheidsplan
De gemeente merkt op dat zij werkt aan een veilige en transparante horeca. Dat is een uitvloeisel van de doelstellingen die zijn opgenomen in het vorig jaar door de raad vastgestelde Integraal Veiligheidsplan. Bibob-onderzoeken zijn hiervoor een middel.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Coördinator vreest dit najaar voor forse cliëntentoename Ook bij Gooise Voedselbank geen sprake van zomerdip Mensen 12 aug, 11:30
Afbeelding
Orgelconcert in St. Vituskerk door Sander van den Houten Cultureel 12 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
'Nu trekt dit publiek altijd naar Amsterdam en Utrecht en dat is niet nodig' Jonge groep dj’s willen onder de naam Filtrum techno naar Hilversum halen Cultureel 11 aug, 17:00
Logo
Afbeelding
Invloed corona merkbaar in cijfers geregistreerde misdrijven Meer woninginbraken, maar minder jeugdoverlast en huiselijk geweld in Wijdemeren Politie 11 aug, 16:00
Afbeelding
Automobiliste botst tegen boom en belandt in ‘s-Gravelandsevaart 112 11 aug, 10:00
Afbeelding
Onderdompelen in de natuur tijdens Shinrin-yoku wandeling in Pinetum Natuur en Milieu 11 aug, 09:30
Afbeelding
Het heidehaantje Column GNR 11 aug, 08:03
Afbeelding
Wie wordt de Gooi en Omstreken ‘Buur van het Jaar’ 2022? Buurt / wijk 10 aug, 17:20
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief