Foto: Stichting Grasbaan Hilversum
Foto: Stichting Grasbaan Hilversum

Oude Hilversumse tijden herleven weer tijdens grasbaandraverijen

Algemeen

HILVERSUM - De paarden gaan weer koersen op de grasbaan in het weiland van boer Jansen aan de Meentweg 9 in de Hilversumse Meent. Woensdag 25 mei staat de achtste editie van deze grasbaandraverijen op de Hilversumse sportagenda.

Tijdens dit evenement worden elf draverijen verreden, waaronder een duokoers en een montékoers. Verder staat er een sponsorrace op het menu waarbij de Flying Fietsers het gaan opnemen tegen een paard. Tussen de koersen door zijn er speciale demonstraties met paarden, pony's en koetsen.

Kinderboerderij
De Stichting Grasbaan Hilversum heeft ook aan het vermaak van de kleintjes gedacht. De kinderen kunnen zich onder meer vermaken met een ritje op een pony en er is een springkussen geregeld. De kinderboerderij van boer Jansen is woensdag open.

Pikeurs
Oude tijden herleven weer voor een dag in Hilversum. In het verleden raasden de renpaarden en pikeurs wekelijks over de drafbaan in Hilversum, die was gevestigd op het huidige Arenapark. De koersen zijn professioneel en vinden plaats onder de verantwoordelijkheid van de Nederlandse Draf- en Rensport. De pikeurs strijden om de Hilversumse prijzenpot.

Ontmoetingsplaats
Naast een sportevenement waar ongeveer drieduizend belangstellenden op af komen, is dit jaarlijks terugkerende evenement een ontmoetingsplaats voor ondernemers en politici uit de regiogemeenten.

Om 15.30 uur gaat de eerste draverij woensdag van start. Meer weten? Kijk op www.grasbaanhilversum.nl.

Uit de krant