Foto: Dierenweide Zonnehoeve
Foto: Dierenweide Zonnehoeve

Waar is Gakje de gans?

Human interest

HILVERSUM – Grote zorgen bij het bestuur van Dierenweide Zonnehoeve over het welzijn van gans Gakje. Het dier is sinds woensdag vermist. De organisatie denkt dat het dier is meegenomen en vermoedt het dier niet meer terug te zien.

Het vijfjarige dier is geboren op de heide. Gakje kan niet vliegen en alleen het bestuur heeft de sleutel van het hek, waar de gans samen met Meneer Schaap en Zwartje de geit te vinden was. Was, omdat het beest sinds 15 juni vermist wordt.

Aangifte
"Ze kan niet zijn weggelopen", meldt het bezorgde bestuur. "We vermoeden dat ze is gestolen en misschien wel afgemaakt." Bij de politie is aangifte van diefstal gedaan.

Klagen
De gans gakte er altijd vrolijk op los. "We weten dat een enkeling in de omgeving dat niet op prijs stelde en geklaagd heeft", meldt het bestuur. "Maar de vrijwilligers en de kinderen zijn erg verdrietig dat ze weg is."

Anoniem
De dierenweide roept Hilversummers op, die meer weten over de verdwijning van Gakje, zich te melden. Dat kan via 035-6247512. Anoniem melding maken kan ook door een briefje te stoppen in de bus van het Loosdrechtse Bos nummer 118.

Uit de krant