Zondag kunnen sportievelingen weer bootcampen tijdens Alive. Foto: Bastiaan Miché
Zondag kunnen sportievelingen weer bootcampen tijdens Alive. Foto: Bastiaan Miché

Hilversum weer een lang weekeind alive

Algemeen

HILVERSUM - Hilversum is komend weekeind weer 'alive'. Muziek, eten, sport en een markt vormen de hoofdingrediënten van Hilversum Alive, dat plaatsvindt van vrijdag 24 tot en met zondag 26 juni. De organisatie meldt dat het evenement gratis te bezoeken is en dat er van hekken totaal geen sprake is; iets wat in het verleden anders is geweest.

Vrijdag om 17.00 uur gaat het driedaagse festival officieel van start. De opening vindt plaats op de Kerkbrink. Veel bekende namen komen dit weekeind naar de mediastad toe om op te treden. Een kleine greep uit het programma: Kriss Kross Amsterdam, Gers Pardoel, Sharon Doorson, coverband BigBird, Trafassi, Desray Live, The Koffers, Def Rhymz en Peter Pan Speedrock. Er zijn vijf podia in het centrum waar de acts te horen en te zien zijn: bij Café Burger (Groest), The Skiff (Stationsplein), de Biersteeg, Keiplein en de Kerkbrink.

Kramen
Luno Kitchen op de Kerkbrink verzorgt vanuit een speciaal ingerichte keuken de hapjes en heeft daar ook de muziekprogrammering in handen. In de Leeuwenstraat en op de Groest staan tientallen kramen en zijn de winkels het hele weekend open.

Alive-rondje
Net zoals vorig jaar komen aan sportievelingen aan hun trekken. Voor de tweede keer op rij staat de Alive bootcamp run op het programma. Deelname bedraagt 7,50 euro. Vanaf 10.00 uur werken de sporters zich een uur in het zweet. Zij leggen een parcours af van 2,5 kilometer door de binnenstad. Bij vier podia in het centrum verzorgen instructeurs en personal trainers van sportscholen daar de oefeningen. De deelnemers lopen het alive-rondje twee keer.

Uit de krant