Afbeelding

Situatie bij de Vorstin complexer dan alleen financiële problemen

Algemeen

HILVERSUM - Een passende oplossing voor Podium de Vorstin laat nog even op zich wachten. Wethouder Wimar Jaeger meldt dat 1 januari 2017 de datum is waarop het poppodium een gezonde start kan maken met een nieuw en reëel toekomstperspectief. In de afgelopen maanden is uit nader onderzoek gebleken dat er meer moet gebeuren bij de Vorstin dan een duurzame financiële injectie.

Op verzoek van de politiek is Jaeger aan de slag gegaan met het uitwerken van twee oplossingen voor het poppodium, dat met een exploitatietekort over 2015 kampt. Gaat de Vorstin samen met een ander podium of blijft het zelfstandig opereren is de vraag die voorligt. Uit onderzoek van bureau Thaesis, die de bevindingen heeft voorgelegd bij een deskundige klankbordgroep, blijkt dat de situatie complexer is dan alleen een financieel probleem.

Voordat de raad een oplossingsrichting kan kiezen moet er eveneens worden nagedacht over het versterken van de identiteit van de Vorstin. Daarnaast komt naar voren dat directie, bestuur en organisatie zich qua samenstelling verder moeten versterken.

Jaeger verwacht na de zomer - in september - het definitieve rapport te kunnen presenteren aan de commissie Samenleving.

Uit de krant