Afbeelding

Save the date: 20 augustus. Film!

Algemeen

HILVERSUM - Leg het kleedje of stoeltje maar alvast klaar voor de jaarlijkse openluchtvoorstelling van Filmtheater Hilversum. Zaterdag 20 augustus is het opnieuw zover. Honderden bezoekers kunnen kijken naar een film in het Dudokpark.

Deze voorstelling in de buitenlucht is het jaarlijkse cadeau van het filmtheater aan de Hilversummers. Dit keer staat er een bizarre komedie op het programma, zoals de organisatie het zelf zegt. Het filmtheater vertoont 'Le tout nouveau testament'.

3000 bezoekers
"De toegang is gratis en neem vooral ook vrienden, buren of bekenden mee die het filmtheater nog niet kennen. Zo krijgen zij alvast de smaak te pakken", aldus de oproep van Filmtheater Hilversum. De hoofdfilm begint om 21.30 uur. Maar het terrein is al veel eerder open, zodat belangstellenden alvast een goede plek kunnen uitkiezen. Dat is ook nodig, aangezien dit evenement altijd veel toeschouwers trekt. In 2015 kwamen er tussen de 2.500 en 3.000 bezoekers.

Wie vroeg komt, kan in de tussentijd genieten van bijvoorbeeld livemuziek. Het filmtheater heeft een eigen stand waar de bezoekers een kopje koffie of thee of een glas frisdrank, bier of wijn kunnen kopen. Het filmtheater adviseert het publiek zelf een klapstoel mee te nemen en en warme trui of jas, omdat het 's avonds fris kan worden.

De Franse film gaat over God. Die bestaat echt en woont in Brussel, samen met zijn vrouw en tienjarige dochter Ea. Via zijn computer regelt en ontregelt hij alles op aarde.

Uit de krant