Afbeelding

Villabewoners duidelijk over meervoudige bewoning

Algemeen

HILVERSUM - Het Noordwestelijk Villagebied wordt geen onderdeel van het zogeheten 'paraplubestemmingsplan' Regeling meervoudige bewoning. Dat maakt wethouder Floris Voorink van Ruimtelijke Ordening deze week bekend in een brief aan de gemeenteraad. Bewoners van dit deel van Hilversum hebben namelijk te kennen gegeven dat zij zeer weinig voelen voor het versoepelen van de regels wat betreft meerdere woningen in een villa.

Voorink heeft een gesprek gevoerd met vertegenwoordigers van de wijkverenigingen in het Noordwestelijk Villagebied over woningsplitsing en de regels. Bewoners van Trompenberg-Oost en Zuid, de parken, het Raadhuiskwartier en De Boomberg waren bij dit onderhoud aanwezig. Hun wens is glashelder. "De vertegenwoordigers hebben in ruime meerderheid aangegeven niets te zien in een versoepeling van de regeling. Sterker nog, zij pleiten juist voor terughoudendheid bij verlenging van omgevingsvergunningen waarbij wordt afgeweken van regels in het bestemmingsplan-Noordwestelijk Villagebied", zo schrijft de VVD-wethouder aan de politieke fracties.

Redenen
Voor Voorink is de duidelijke uitspraak van de bewoners reden genoeg om dit deel van Hilversum niet op te nemen in het hierboven genoemde paraplubestemmingsplan. In de raadsvergadering van 30 maart diende Hart voor Hilversum een motie in waarin zij de wethouder om eenduidigheid vroeg. Hierop beloofde de liberaal met de wijkverenigingen in het Noordwestelijk Villagebied om de tafel te gaan zitten.

De gemeente heeft andere spelregels opgesteld qua meervoudige bewoning. In andere delen van Hilversum, zoals Klein Rome, de Geuzenbuurt, het Oosterspoorplein en de Ooster- en Nieuwstraten heeft woningsplitsing voor veel problemen en overlast gezorgd. Denk daarbij aan het overtal aan auto's in de straat. In deze wijken is meervoudige bewoning nu bijna niet meer toegestaan. Er zijn enkele uitzonderingen op de regels.

Uit de krant