Angie van Ek
Angie van Ek (Foto: Bastiaan Miché)

Plan: Kattencafé in Hilversum

HILVERSUM - Met een tevreden kat op schoot een kopje thee drinken en een cupcake verorberen. Dat roept bij velen een huiselijk gevoel op. Datzelfde gevoel hoopt de Hilversumse Angie van Ek op te roepen in haar toekomstige onderneming. De Hilversumse heeft de ambitie een kattencafé te starten.

De knoop om Kattencafé Hilversum op te gaan starten, is een paar weken terug doorgehakt. Een café waar je een lekker broodje kunt eten in het thuis van veel katten is waar Van Ek nu helemaal voor gaat. Om haar ondernemerswens in vervulling te laten gaan, start zij vanaf donderdag 1 september een crowdfundingsactie. In totaal heeft ze 30.000 euro nodig. Als zij binnen negentig dagen minstens 80 procent van dat bedrag heeft toegezegd gekregen, dan is Hilversum een nieuwe onderneming rijker.

Zelf is zij gek op dieren in het algemeen, maar in het bijzonder op katten. De eigen persoonlijkheid, de reinheid, de zelfstandigheid en de elegantie van de beesten spreken haar erg aan. "En de liefde die je van de kat krijgt", zegt ze. "Ze zeggen dat honden het gevoel van hun baasje goed aanvoelen, maar dat geldt ook voor katten. Als ik verdrietig ben, dan word ik echt door ze getroost."

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten