Afbeelding
Foto's : Bastiaan Miché

Sanering grond van KPN-centrale in 2017

Algemeen


HILVERSUM - De bouw van de laatste zes woningen van Villa Industria staat volgend jaar zomer op stapel. Het perceel aan de Lorentzweg 46c moet eerst nog door de gemeente gesaneerd worden.

Dat meldt wethouder Nicolien van Vroonhoven-Kok in een brief aan de gemeenteraad. Het voormalige pand van KPN was eigendom van de gemeente. Dit stuk grond is gekocht met het oog op de ontwikkeling van het plangebied Villa Industria. Het perceel is inmiddels doorverkocht aan Heijmans vastgoed B.V. Net zoals op de rest van het voormalige gasterrein blijkt ook hier de grond vervuild te zijn. "De gemeente heeft de plicht om de KPN-centrale te slopen, het perceel te saneren en bouwrijpgeschikt voor de bestemming op te leveren", schrijft de CDA-wethouder.

Dat betekent dat de sanering van het terrein in het eerste kwartaal van 2017 op de planning staat. Op z'n vroegst kan in de zomer van volgend jaar begonnen worden met de bouw van de zes woningen: de laatste van het project-Villa Industria. Als de woningen af zijn, dan is de transitie van oud gasterrein en bedrijfsterrein Regev naar woonwijk voltooid, meldt Van Vroonhoven nog.

Uit de krant