Komend weekeind extra rondleidingen door het raadhuis. Foto: DAC
Komend weekeind extra rondleidingen door het raadhuis. Foto: DAC

Pokémon zoeken in het raadhuis

Algemeen

HILVERSUM - Rondom het raadhuis is het al tijden druk. Jongeren met een mobiel in de hand die Pokémon Go spelen, weten hier veel figuurtjes te vangen. Komend weekeinde is het vangen van Pokémons ook mogelijk in het meesterwerk van Willem Marinus Dudok. Er staan twee extra rondleidingen op het programma.

Het Dudok Architectuur Centrum (DAC) verzorgt in het laatste weekend van de zomervakantie extra rondleidingen door het raadhuis met uitgebreide gelegenheid voor kinderen om op zoek te gaan naar Pokémon in dit rijksmonument. De tour gaat op beide dagen om 12.30 uur van start. Hoogtepunt van deze rondleidingen met gids is de beklimming van de 45 meter hoge raadhuistoren.

Pokestop
Tijdens de rondleiding krijgen de bezoekers van een gids veel wetenswaardigheden te horen over het door Dudok ontworpen raadhuis. Kinderen krijgen de kans te ontdekken waar de Pokémon zich schuilhouden. Volgens het DAC zijn er verschillende figuurtjes gesignaleerd in de ruimtes binnen en buiten het raadhuis. Het DAC is een pokestop.

Souterrain
De start van de rondleidingen is in het souterrain van het raadhuis. Kinderen tot twaalf jaar hebben onder begeleiding van een volwassene gratis toegang tot de rondleiding. Aanmelden voor de rondleiding is niet nodig.

Ontworpen
In het souterrain is ook een complete expositieruimte ingericht over het werk van Dudok. Zo krijgen bezoekers daar een goed overzicht van de gebouwen die hij in Hilversum heeft ontworpen. De expositieruimte is open van donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 16.00 uur.

Uit de krant