Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Aantrekkelijker maken Kerkbrink nog een hele klus

Algemeen

HILVERSUM - De Kerkbrink opnieuw inrichten is niet voldoende om tot een aantrekkelijk nieuw plein te komen. Daar moet meer voor gebeuren, zo meldt wethouder Floris Voorink.

De gemeente wil de Kerkbrink, nu vooral een verkeersplein, aanpakken. Het doel is om een levendig plein te creëren dat bijdraagt aan een beter functioneren van de winklelstraten in de omgeving. In de afgelopen periode heeft de VVD-bewindsman gesproken met ondernemers, organisaties en vastgoedeigenaren. Daar is een gezamenlijk toekomstbeeld uit voortgekomen. Hieruit blijkt dat een opknapbeurt alleen niet toereikend is.

Onduidelijk
De Kerkbrink heeft een onduidelijk profiel. Het programma is te beperkt en echte trekkers ontbreken. Dit alles tezamen zorgt ervoor dat er weinig reden is een bezoek aan het plein te brengen.

Doods
Een andere conclusie is dat het plein te groot is voor het huidige gebruik en daardoor als doods wordt ervaren. Daarnaast blijkt de inrichting ook niet te helpen. Zo zijn panden verstopt achter hekjes, pilaren en muurtjes, is de verkeerssituatie niet helder met voetgangers, fietsers en bussen en zorgt de driehoek op het plein voor uitsluiting.

Slagen
"Een breder traject, waarbij het toevoegen van programma, zoals cultuur en horeca, in de panden rond de Kerkbrink centraal staat en herinrichting een afgeleide is biedt mijns inziens een betere kans van slagen", aldus Voorink.

Programma
In de komende maanden verkent de gemeente met culturele organisaties en de partijen rond de Kerkbrink of dit programma haalbaar is op dit plein in het centrum van Hilversum. Eind 2016 verwacht de VVD'er antwoord te kunnen geven op deze vraag.

Uit de krant