Initiatiefnemer John Tammer. Foto: Bastiaan Miché
Initiatiefnemer John Tammer. Foto: Bastiaan Miché

Nieuw wooninitiatief in Hilversum-Oost

Algemeen

HILVERSUM - Het opzetten van een nieuw wooninitiatief is een behoorlijke klus. Daar heeft John Tammer zich niet door laten afschrikken. Al anderhalf jaar is de Hilversummer bezig om een nieuwe woonvorm te starten in Oost. Het doel is achttien woningen te realiseren waar mensen met autisme en een licht verstandelijke handicap beschermd en zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen.

"Het is een proces van de lange adem", vertelt Tammer. Sinds begin 2015 is hij bezig met de ontwikkeling van de woonvorm. Zo heeft hij zijn idee onder meer kenbaar gemaakt bij zorginstanties, woningcorporaties en wethouder Eric van der Want (Sociaal Domein). De reacties zijn allemaal positief. Zo denkt één Hilversumse corporatie met hem mee. "Het zijn goede gesprekken geweest. De corporatie zegt hierin te willen handelen vanuit maatschappelijk belang", meldt Tammer.

Gemengd
Een concrete locatie is nog niet in beeld. Tammer heeft ook nog wel even tijd. Zelf hoopt hij dat de bewoners, die minstens achttien jaar oud moeten zijn, eind 2018, begin 2019 hun intrek kunnen nemen in de nieuwe huizen. Wel wil hij ervoor zorgen dat er een gemixt gezelschap komt wonen: jong en oud en mensen met autisme en met een licht verstandelijke handicap. "Ik wil een gemengde groep. Onze maatschappij is immers ook gemengd", aldus de Hilversummer.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant