Afbeelding

Hilversum Actief is een versterking voor de gemeente

Algemeen

HILVERSUM - De eerste editie van Hilversum Actief vindt over tien dagen plaats. Hilversumse clubs en organisaties krijgen de kans om zich tijdens het vervolg van de vrijetijdsmarkt en de SportFair op zondag 25 september te presenteren op de Groest of het marktplein. Al meer dan zestig aanmeldingen zijn inmiddels binnen.

Hilversum Actief biedt vrijetijdsorganisaties een podium om zich aan de Hilversummers te kunnen tonen. Dat vergroot de bekendheid en daardoor gaan inwoners meedoen en participeren. Dat is voor de gemeente Hilversum een belangrijke reden geweest om de Stichting SportFair een breed evenement te laten verzorgen in het centrum.

Ervaring
Daar heeft deze organisatie elders in het land al ervaring mee. In Hilversum kwam dit nu aan de orde omdat de organisator van de vrijetijdsmarkt ermee gestopt is.

Grote aanbod
Een breed scala komt zondag 25 september voorbij: van sport tot zorg en van cultuur tot natuur. Dit grote aanbod ziet de gemeente, die Hilversum Actief financieel ondersteunt, juist als een versterking.

Kruisbestuiving
Dat het nieuwe evenement samenvalt met koopzondag vindt de gemeente eveneens een sterk argument. Commercie en vrije tijd gaan hand in hand. Het is een goed voorbeeld van een kruisbestuiving die Hilversum vaker wil zien in de binnenstad. "Om traffic te genereren zijn dergelijke combinaties ideaal", zijn de woorden die uit het raadhuis komen.

Uit de krant