Foto's: Bastiaan Miché
Foto's: Bastiaan Miché
Foto's

Ruim 8.000 bezoekers Open Monumenten Dag

Algemeen

HILVERSUM - Het aantal bezoekers is dit jaar opnieuw gestegen. Hilversum trok zaterdag en zondag in totaal 8.500 bezoekers tijdens de Open Monumenten Dagen. Dat is een nieuw record zo meldt het Dudok Architectuur Centrum; organisator van dit jaarlijkse evenement.

Wethouder Nicolien van Vroonhoven-Kok vertelde vrijdag bij de opening van het Hilversumse evenement in het Muziekcentrum van de Omroep nog dat er niet eerder zoveel monumenten de deuren open gooiden. In totaal waren er 45 monumenten te bezichtigen zaterdag en zondag.

Crematorium
Zelf verheugde de wethouder zich op de open dag van het crematorium. Het nieuwe onderdeel van Begraafplaats Zuiderhof aan de Kolhornseweg. De belangstelling was groot. Bijna 1.000 mensen kwamen langs. 

Rollend erfgoed
Naast gebouwen waren er dit jaar ook oude auto's onderdeel van de OMD. De Historische Automobiel Vereniging deed mee met vijftien oldtimers, twee tractors en één oude omroepwagen. Zij startten zaterdag vroeg bij het raadhuis, waarna ze op meerdere locaties in de binnenstad te zien waren. 

Professioneel
Nieuw was ook dat de organisatie in handen was van het Dudok Architectuur Centrum. "Daarmee is het vel professioneler geworden", sprak Van Vroonhoven.

Onze fotograaf Bastiaan Miché ging dit weekeinde op pad en legde erfgoed vast bij de start van de dag voor het raadhuis, in de Sint Vituskerk aan de Emmastraat en het Melkpad en de Clemenskerk.
 






Uit de krant