De Sportfair, vorig jaar
De Sportfair, vorig jaar

Zondag: Hilversum Actief

Algemeen

HILVERSUM - Het is een breed palet dat zondag te zien is in hartje Hilversum. Hilversum Actief, het nieuwe evenement in de mediastad, laat op alle fronten zien wat er allemaal te doen en te beleven is in de mediastad: van sport tot zorg en nog heel veel meer.

Hilversum Actief is een combinatie van de vrijetijdsmarkt en de SportFair. Vorig jaar vond deze 'sportmarkt' voor het eerst in Hilversum plaats. Op het Arenapark kreeg jong en oud de kans om kennis te maken met tal van sporten. De opkomst viel tegen. Stichting SportFair heeft geconcludeerd dat de locatie te afgelegen is voor dit soort evenementen.

Commercie
Zondag 25 september zijn de Groest en het deel van het marktterrein dat gereed is het decor van de eerste Hilversum Actief. Clubs, instanties, organisaties en commerciële bedrijven op het gebied van sport, cultuur, bewegen, vrije tijd, natuur, milieu, sociale activering en zorg krijgen de kans zich te presenteren. Dat kan tijdens de informatiemarkt op de Groest, waar deelnemers een kraam kunnen huren.

Podium
Op het marktplein vinden de doe-activiteiten plaats. Hier kunnen gratis demonstraties worden gegeven. Op de markt komt ook een podium te staan waar deelnemers zich kort en krachtig kunnen laten zien aan de Hilversummers.

Uit de krant