Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Sloop is geen voorbereiding op komst McDonald's

Politiek

HILVERSUM - De sloop van het pand aan de Vreelandseweg 42-46 heeft niets te maken met de mogelijke komst van een nieuw filiaal van McDonald's met een McDrive. Wethouder Floris Voorink benadrukte dit woensdagavond tijdens de commissie Ruimte met klem.

Het voormalige markante blauwe gebouw gaat tegen de vlakte. De VVD'er liet weten dat de eigenaar dit geheel uit eigen overweging doet. "De sloop roept kennelijk vragen op", aldus Voorink. "Wij lopen geen planschade op omdat de eigenaar dit op eigen initiatief doet. Blijkbaar denkt hij met de sloop op een goede politieke afloop te kunnen rekenen. Maar als er geen bestemmingsplanwijziging komt, dan is het enige resultaat dat hij zijn pand gesloopt heeft."

Raad
De kwestie over een nieuw restaurant van de fastfoodketen aan de rand van Hilversum komt terug in de raad. Er zijn zienswijzen ingediend. Verder sprak Voorink met klem tegen dat er toezeggingen zijn gedaan aan de ondernemer.

Leeg
De liberaal beantwoordde hiermee vragen van de fractie van GroenLinks en Leefbaar Hilversum. De partijen vreesden dat de sloopwerkzaamheden van het al lang leegstaande kantoorpand een voorbereiding was op de komst van de Mac.

Uit de krant