Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Nog geen definitieve streep door ijsbaan

Algemeen

HILVERSUM - Met potlood kan er een streep gezet worden door de ijsbaan in Hilversum. Helemaal zeker is het nog niet dat de mediastad deze winter verstoken blijft van kunstijs. Wethouder Wimar Jaeger gaat nog een poging wagen bij de organisatie.

Vorig jaar was Stichting Winter Village in samenwerking met No Name Events de organisator van de ijsbaan met restaurant op het Stationsplein. Het ging om een nieuwe organisatie op een nieuwe plek in Hilversum. Eerder lag al met wisselend succes een ijsbaan in het Dudokpark en op het parkeerterrein naast Gooiland. Probleem voor Winter Village was dat zij het evenement, dat zeven weken duurde, om het rendabel te krijgen.

Verlies
Hilversum legde in 2015 een subsidie neer van 20.000 euro, zodat alle basisschoolleerlingen de schaatsen konden onderbinden voor het centraal station. Ondanks deze financiële bijdrage van de gemeente is behoorlijk verlies geleden. Dat is dan ook de reden dat er naar aller waarschijnlijkheid geen tweede editie komt van dit winterse evenement.

Meer subsidie
De commissie Economie en Beheer heeft Jaeger nu de opdracht gegeven om nog eens met Winter Village om de tafel te gaan zitten om te kijken wat nog mogelijk is. De D66'er interpreteert dit verzoek dat de politiek bereid is om meer subsidie te verstrekken. In de week na de herfstvakantie verwacht de democraat een afspraak te hebben met de organisatie.

Uit de krant