Afbeelding

Platenbeurs, tentoonstelling en optredens in Grafisch Atelier

Cultureel

HILVERSUM - Vinyl lijkt populairder dan ooit. Liefhebbers moeten zondag 30 oktober reserveren in hun agenda, want de betere platen zijn dan te koop in Grafisch Atelier Hilversum. Dat is van 11.00 tot 16.00 uur het decor van een platenbeurs. Handelaren verkopen die dag hun platen tussen de persen van de kunstenaarswerkplaats.

Sixties, exotica en meer uitzonderlijk aanbod zijn de specialiteiten van deze platenbeurs én bijbehorende expositie. In het pand aan de Noorderweg 96b zijn die dag naast platen diverse artiesten en kunstenaars aanwezig.

Zo is er om 14.00 uur de opening van het werk van Joris Diks. Hij maakt gigposters, artprints en illustraties. Onlangs won hij nog de tweede prijs bij de Kunstgrafiekprijs, die werd uitgereikt tijdens het Holland Animation Film Festival in Utrecht. Zijn werk is overigens nog te bezichtigen tot woensdag 30 november.

Poëzie
Export-New Yorker Joshua Baumgarten geeft om 14.15 uur een stageperformance. "Zijn hoofd zit vol poëzie en spoken word", melden organisatoren Mels de Gooijer en Marleen van den Heuvel.

Goed gesprek
Een kwartier later begint een optreden van Harry Merry. Volgens het Grafisch Atelier Hilversum wordt hij de meest originele muzikant die in Nederland rondloopt genoemd. Met zijn beatleskapsel en matrozenpakje brengt hij op zijn keyboard op geheel eigen wijze uitzonderlijke popliedjes ten gehore. Kunstenaar Oscar Prinsen van het Instituut voor de Lopende Mens is de hele tijd aanwezig tijdens het evenement voor de betere gesprekken.

Wie die zondag langs wil komen bij het Grafisch Atelier Hilversum betaalt 3 euro entree.

Uit de krant