Foto: Koosje de Beer
Foto: Koosje de Beer

Buurt wil meepraten over bouwplannen

Buurt / wijk

HILVERSUM - "We wonen hier zo fijn", zegt Sonja van Middelkoop, voorzitter van Vereniging BIK. "Daarom willen we zo graag met de gemeente en De Alliantie over de bouwplannen in onze buurt praten. Tegen woningbouw op de plek waar de oude praktijklokalen van het Hilfertsheem College stonden, verzetten we ons niet. Tegen weer een groot bouwblok van drie verdiepingen met een kap wel. Als dat het plan is, werken wij niet mee!"

Het terrein langs de Lieven de Keylaan en de Outshoornlaan staat er nu wat desolaat bij. De praktijklokalen van het Hilfertsheem College zijn afgebroken, de oude, één verdieping hoge Da Costaschool staat leeg en de ramen in de naastgelegen gymzaal zijn verdwenen.

Bungalow
"Eerst stonden hier de Goede Herderkerk en de bungalow van de koster", blikt Van Middelkoop terug. "Later zijn de basisschool en de gymzaal op die plek gebouwd. Achter in het terrein stond de middelbare school. Dat was hoogbouw, maar lag ver weg van de huizen."

Kap
Niets is zeker, maar er lijken plannen te zijn om naast het nieuwe Hilfertsheem College - een bouwblok met gevels van 67 meter en 73 meter lang - weer een hoog bouwblok van drie verdiepingen met kap te bouwen. De bewoners maken zich zorgen, want zowel gemeente als woningbouwcorporatie staat niet echt open voor een gesprek.

Instemmend
"We begrijpen dat er een groot tekort aan sociale huurwoningen is", zegt medelid van BIK Mirjam Wubbels. "Maar nu wil De Alliantie op dit blokje zestig tot tachtig eengezinswoningen bouwen. Dat is gewoon te veel." Arthur Verweij, ook actief in de buurtbelangenvereniging, knikt instemmend. "Waarom moeten het per se eengezinswoningen zijn?", vraagt hij zich af. "Uit alle onderzoeken blijkt dat er meer vraag is naar appartementen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant