Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Met Keerpunt-Zuid hoeft niemand meer op straat te wonen

Algemeen

HILVERSUM - Niemand hoeft op straat te leven. Dat is dan ook het uitgangspunt van Keerpunt-Zuid; het wooncomplex aan de Loosdrechtseweg is donderdag officieel geopend.

De eerste sleutel was voor Hennie Aiting. Zij ontving bij de opening de sleutel van haar wooncontainer uit handen van Harro Koeleman van de regionale Instelling Begeleid Wonen (RIBW). De 53-jarige ex-verslaafde is heel blij met haar woning.

Moeilijk
Op het terrein aan de Loosdrechtseweg zijn zes wooncontainers geplaatst. Deze huizen zijn bedoeld voor mensen die jarenlang op straat hebben geleefd en onder moeilijke omstandigheden. De bewoners krijgen begeleiding bij het wonen van het RIBW, Jellinek, Leger des Heils en GGZ centraal.

Schoonmaak
Aiting heeft haar nieuwe stulp al bijna helemaal ingericht. Een grote schoonmaakbeurt moest nog gebeuren zei ze na de opening. De overige bewoners nemen maandag hun intrek, waaronder de broer van Aiting. Eén huis blijft voorlopig leeg in het minihofje, omdat een echtpaar de straat boven de woonunit verkoos.

Tempo
"De combinatie van een brede coalitie en meedenkende buurtbewoners die tempo maken, ziet men zelden in Nederland. Ook een vertegenwoordiging van de tegenovergelegen Bethlehemkerk en de ondernemersvereniging waren aanwezig bij de opening", meldt de gemeente.  

Snel
Pietjan Prinsen Geerligs van woningcorporatie Het Gooi en Omstreken was tevreden over de snelle realisatie in krap negen maanden tijd. Wethouder Eric van der Want van Zorg roemde de buurt voor de warme ontvangst. Er is namelijk geen één bezwaar binnengekomen.

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Monument in tuin Vituskerk: ‘Geweld eindigt waar respect begint’ Mensen 23 uur geleden
Afbeelding
Alle eer voor Meijndert Ruitenberg bij zijn afscheid als voorzitter van De Geus Buurt & wijk gisteren
Afbeelding
Bejaarde Hilversumse gewond na betrappen inbreker Politie 26 sep, 17:44
Logo
Afbeelding
'De regen stoort mij niet hoor' Sociaal tuinieren tijdens Nationale Burendag in Hilversum: de ontmoeting is het allerbelangrijkste Buurt & wijk 26 sep, 17:00
Logo
Afbeelding
Geslaagde editie Vestival Vocaal Bonte mix van twintig Gooise koren zingt voor groot publiek in Naarden-Vesting Cultureel 26 sep, 16:45
Afbeelding
‘Gevaar’: Hilversum haalt omgekeerde vlaggen weg Buurt & wijk 26 sep, 14:30
Logo
Afbeelding
Eerste buurtfestival in achtertuin St. Vituskerk Meer groen, een egelsnelweg en nieuw wijkcentrum: bewoners Kleine Rome hebben allerlei ideeën Buurt & wijk 26 sep, 13:00
Afbeelding
Tim Knol treedt op in Platenhuis ‘t Oor Bedrijven 26 sep, 11:00
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief