Foto: VVD Hilversum
Foto: VVD Hilversum

Haitske van de Linde moet Haagse ambities parkeren

Politiek

HILVERSUM - De ambitie om naar Den Haag te gaan, sprak Haitske van de Linde eerder dit jaar al uit. Op de vandaag gepresenteerde advieslijst van de VVD ontbreekt de naam van de Hilversumse liberaal. Voorlopig nog geen kans om naar de Tweede Kamer te gaan.

Op de lijst staan tachtig kandidaten voor de Tweede Kamer met mark Rutte als aanvoerder. Dat haar naam niet voorkomt op de lijst betreurt de Hilversumse, maar daar had ze al wel een beetje rekening mee gehouden.

VVD-cv
"Natuurlijk vind ik het jammer", schrijft Van de Linde op haar Facebookpagina. "Er waren echter ongelooflijk veel goede kandidaten met veel uitgebreidere VVD-cv's dan ik die opgingen voor een beperkt aantal plekken dat ik er in m'n hart al rekening mee hield." 

Keihard
Ze meldt zich met veel plezier in te blijven zetten als VVD-raadslid in Hilversum en het liberale gedachtegoed te vertegenwoordigen in het algemeen bestuur van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht. "Tegelijkertijd bekwaam ik me verder in het politieke vak en kan ik laten zien welke kwaliteiten ik in huis heb. En niet te vergeten: we gaan de komende tijd keihard campagnevoeren, zodat de VVD weer de grootste wordt", aldus van de Linde.

Woensdag 15 maart 2017 gaat Nederland weer naar de stembus. Dan staan de Tweede Kamerverkiezingen op de agenda.

Uit de krant