Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Nog meer camera's in het centrum

Algemeen

HILVERSUM - Als het aan burgemeester Pieter Broertjes ligt, komen er meer camera's te hangen in het centrum. Het voorstel om twee camera's op te hangen op het nieuwe marktterrein en één op de Kerkstraat ligt nu voor. Bij een ja van de politiek zijn er straks 26 camera's in de binnenstad.

In de afgelopen jaren is het cameratoezicht al verbeterd, maar lang niet alle locaties binnen het gebied zijn goed zichtbaar, terwijl dat wel wenselijk is, meldt Broertjes in een brief aan de gemeenteraad. Volgens de politie is er nu sprake van een blinde vlek: de Kerkstraat nabij het C&A-plein.

Cruciaal
"Dit is cruciaal voor het aansturen van politiecollega's, boa's en toezichthouders op straat en beveiligers van PPS Security", schrijft de burgemeester.
De huidige camera bij de bioscoop blijkt niet voldoende te zijn voor het hele marktplein. Met twee nieuwe camera's is het toezichtsgebied wel gedekt.

Ruzies
Volgens Broertjes levert cameratoezicht veel op. Zo kan er voortijdig ingegrepen worden bij beginnende ruzies, is een voorbeeld dat hij geeft.

Uit de krant