Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

1,7 Miljoen euro van provincie voor weg over Anna's Hoeve

Buurt / wijk

HILVERSUM - Bijna twee jaar geleden besloot de gemeenteraad akkoord te gaan met het verleggen van de weg over Anna's Hoeve. Nu pas is bekend welke financiële compensatie de gemeente Hilversum daarvoor krijgt van de provincie Noord-Holland.

De vergoeding bedraagt 1.703.000 euro. Dat maakt de wethouder van Verkeer, Floris Voorink, bekend aan de gemeenteraad. Volgens de liberaal is dit bedrag gebaseerd op een marktconforme grondprijs en is door de gemeente getoetst aan de gerealiseerde grondprijzen en de grondexploitatie 2016.

Op 7 januari 2015 zei de meerderheid van de raad ja tegen het verleggen van de weg. Maar dit plan mag de gemeente geen geld kosten, want Hilversum stopt geen cent meer dan 2,5 miljoen euro in de HOV, is het mantra. Deze verlegging zorgde er namelijk voor dat een deel van de nieuwbouwwijk Anna's Hoeve (fase 4) op andere kavels moet komen. De eis van de politiek was dat Hilversum hiervoor een vergoeding zou krijgen. Uit de onderhandeling is dik anderhalf miljoen euro gekomen.

Uit de krant