Foto: Studio Kastermans
Foto: Studio Kastermans

Wil Ferrante speld voor Trude van Essen

Algemeen

HILVERSUM - Vrijwilligster Trude van Essen is donderdag onderscheiden met de Wil Ferrante speld van HilverZorg. De uitreiking van deze jaarlijkse prijs vond plaats in het woonzorgcentrum St. Carolus

Van Essen heeft deze speld gekregen omdat zij sinds 2009 actief is als vrijwilliger in het woonzorgcentrum aan de Bosdrift en vele werkzaamheden heeft verricht. Ze verzorgt verschillende activiteiten waarbij ze sowieso één middag per week op de huiskamer in het Carolus staat om een activiteit te begeleiden.

Nummer 1
"En ook wanneer ze geen vrijwilligerswerk in de planning heeft staan is ze altijd bereid om te komen. Trude is geliefd bij de bewoners van St. Carolus, maar ook bij de medewerkers. Volgens hen heeft zij de bewoner echt op nummer 1 staan", aldus HilverZorg.

"Wat een verrassing. Ik voel me zeer vereerd dat ik ben uitgekozen", was de reactie van Van Essen donderdag. 

Vernoemd
De Wil Ferrante speld is vernoemd naar de oud-voorzitter van de Centrale Cliëntenraad van HilverZorg, Wil Ferrante. Toen zij afscheid nam van haar functie als voorzitter ontving zij het eerste exemplaar van deze speld als dank voor haar jarenlange vrijwillige inzet. Sindsdien wordt deze speld uitgereikt aan vrijwilligers die een bijzondere bijdrage hebben geleverd.

Uit de krant