Afbeelding

SP-Kamerlid: top Tergooi moet opstappen

Zorg

HILVERSUM - De top van het Tergooi Ziekenhuis in Hilversum moet opstappen. Dat zegt SP-Kamerlid Henk van Gerven tegen NH.

Het ziekenhuis erkent dat het fouten heeft gemaakt bij de medische behandeling van Rogier Mooij. Hij overleed in 2014 in het ziekenhuis door medische blunders. Mooij kwam binnen met pijn aan zijn borst, kreeg een verkeerde diagnose en overleed dertien uur later. 

Vernietigend rapport
Volgens Van Gerven is uit het deze week verschenen rapport onomstotelijk vast komen te staan dat het ziekenhuis de zaak lang 'onder de pet heeft gehouden'. "Het is een vernietigend rapport. De longarts wilde de zaak melden, maar is overruled door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ziekenhuis komt er in de pers nog relatief goed af met koppen waarin staat dat het ziekenhuis haar fouten erkent. Maar de zaak is gewoon onder de pet gehouden. Ik wil daarom van de minister weten of er maatregelen volgen tegen de raad van bestuur."

Wat de SP betreft zou de top van het ziekenhuis daarom moeten opstappen, benadrukt Van Gerven. Zijn partij gaat Kamervragen stellen over het onafhankelijke onderzoek naar zijn dood. 

Meer bij mediapartner NH

Uit de krant