Afbeelding

OM: Geen verder onderzoek naar dood Dascha

Mensen

HILVERSUM - De documentaire van het onderzoeksteam van de familie Graafsma werpt geen nieuw licht op de dood van 16-jarige Dascha Graafsma. Dat laat het Openbaar Ministerie weten aan RTV NH

Dascha werd een jaar geleden na een avondje stappen in Hilversum gegrepen door een trein. Het OM concludeerde dat er geen sprake was van een misdrijf en gaat uit van zelfmoord. De familie denkt echter nog steeds dat dat niet klopt en vroeg het onafhankelijke "Team Dascha Onderzoek" haar laatste uren te reconstrueren. In de documentaire concluderen de particuliere onderzoekers dat Dascha Graafsma in de laatste uren van haar leven niet alleen was en dat ze geen zelfmoord heeft gepleegd.

De vader van Dascha, René Graafsma, hoopte dat het OM na het zien van de documentaire het onderzoek naar de dood van zijn dochter zou heropenen. Het OM laat echter weten dat de inhoud van de documentaire is vergeleken met het eigen onderzoek, maar dat die geen nieuw licht werpen op de bevindingen van de politie. Er is daarom geen aanleiding tot nader onderzoek.

"Er zijn geen aanwijzingen dat iemand betrokken is geweest bij de aanrijding met de trein of dat er sprake is van een misdrijf. De familie van het overleden meisje heeft hierover schriftelijk een gedetailleerde uitleg ontvangen", aldus het OM in een schriftelijke reactie.

Uit de krant