Afbeelding

2016 in twaalf foto's

Buurt / wijk

HILVERSUM - Het is de week van de jaaroverzichten. Wij hebben al onze voorpagina's van dit jaar er nog eens bijgepakt en maakten dit overzicht van opvallende momenten uit het nieuws uit Hilversum. Een terugblik op een veelbewogen jaar met als motto: gelukkig hebben we de voorpaginafoto's van HilversumsNieuws nog.


Januari
Bijna geruisloos gaat het project van het hoogwaardig vervoer (HOV) verder, terwijl het omstreden is. Vijf bewoners van de Liebergweg willen de stilte doorbreken en komen in verzet tegen het bedrijvenverkeer door woonstraten als straks de tunnel aan de Oosterengweg wordt aangelegd.


Februari
De opknapbeurt van het marktplein is eindelijk begonnen. Wat wethouders Floris Voorink en Wimar Jaeger betreft is deze klus het startpunt voor het opknappen van het hele centrum.


Maart
Een roos en een gesprekje om wederzijds begrip te bevorderen en vooroordelen te verminderen. Moslima's, vrijwilligers van de stichting Milli Görüs, gaan in Hilversum de dialoog aan met het winkelend publiek.


April
Met grote overmacht bewoog Rugby Club Hilversum door de ereklasse. Geen enkele ploeg kon de blauw-witten een strobreed in de weg leggen. In de finale wordt The Dukes uit Den Bosch met speels gemak opzijgezet. De rugbyers uit Hilversum kronen zich voor de 18e keer tot de beste van het land.


Mei
Het feestje van de opening van de natuurbrug Hoorneboeg was volgens Karen Heerschop, interim-voorzitter van het Goois Natuurreservaat, niet verpest. Toch wordt de feestelijk bedoelde aangelegenheid overstemd door de aanwezigheid van demonstranten tegen de massale bomenkap.


Juni
Hilversum heeft het rondreizende foodfestival Eten op Rolletjes meteen goed ontdekt. De organisatie heet zo'n 16.000 gasten welkom in het openluchtrestaurant in het Dudokpark.


Juli
Het nieuwe Hilvertshof begint vorm te krijgen. De reacties op de nieuwe entree waren positief. "Een frisse uitstraling en een ruime ingang." Meer winkelnieuws: in dezelfde maand wordt de doorgang in winkelcentrum Kerkelanden geopend.


Augustus
De grote namen van de toekomst in het tennis spelen in Hilversum. Het Tulip Tenniscentrum is voor het eerst het decor van de Nationale Jeugd Kampioenschappen, een toernooi met veel bekende Nederlandse toptennissers op de erelijst. Winnaars dit jaar: Ryan Nijboer en Suzan Lamens.


September
Een prettige kennismaking met de actieve activiteiten die Hilversum te bieden heeft. Meer dan zestig vrijetijdsorganisaties grijpen het podium aan dat Hilversum Actief hen bood. Een succesvolle dag vol beweging.


Oktober
Gehuld in een pak van Brandweerman Sam kreeg de 4-jarige Sem, die leukemie heeft, een helm van een echte brandweerman. Het gebeurt na afloop van de musical van Brandweerman Sam in Theater Gooiland, onderdeel van een uitje verzorgd door de Stichting Lach voor een dag.


November
De transformatie van bioscoop naar foodhal is echt begonnen. Wie wil, mag een rode bioscoopstoel gratis meenemen (wel zelf losschroeven). Daarmee verdwijnen de laatste fysieke herinneringen uit de Euro.


December
Burgemeester Broertjes legt de eerste steen van het nieuwe Businesspark Havenstaete. In het eerste kwartaal van 2017 verrijzen dertien moderne bedrijfsruimtes in het Havenkwartier.

Foto's
februari t/m december: Bastiaan Miché
januari: Bob Awick

Uit de krant