Foto: Politie Gooi en Vechtstreek
Foto: Politie Gooi en Vechtstreek

We zijn van start met onze vooruitstrevende streekredactie

HILVERSUM - Het is niet zomaar een samenwerking die het HilversumsNieuws en de andere kranten van Enter Media, de regionale omroep NH en de lokale omroepen zijn aangegaan. Door één streekredactie voor de Gooi en Vechtstreek te vormen, is er een concrete en vooruitstrevende stap gezet richting de lokale en regionale journalistiek van de toekomst.

Al het nieuws dat zich in deze regio voordoet, wordt vanuit deze streekredactie aangepakt en gedistribueerd via de kanalen van de deelnemende mediapartners: krant, website, kabelkrant, radio, tv, social media en app.

Dat levert lezers van de krant meer nieuws en achtergrondreportages op en er verschijnen meer nieuwsfilmpjes op de websites. NH gaat meer nieuws uit deze streek brengen. Zoals ook de lokale omroepen volwaardig putten uit en bijdragen aan dit nieuwscollectief.  

Eerste resultaat
De openhartige reconstructie van het incident waarbij drie agenten bijna werden doodgereden door een agressieve man, vorige week paginagroot in de kranten én als documentaire op NH, is een eerste resultaat van die werkwijze. Maar ook het spraakmakende interview met burgemeester Broertjes van Hilversum ("meer macht aan de buurt") kwam tot stand binnen de streekredactie, net als reportages over agressie tegen de hulpverleners in de nieuwjaarsnacht en over twee vriendinnen die elkaars zussen bleken te zijn.

Lokale omroepen
Ook de Stichting Streekmedia maakt deel uit van de streekredactie. Deze nieuwe stichting heeft als doel om de lokale omroepen in deze regio te ondersteunen. Radio/TV Weesp, GooiTV (Gooise Meren en Wijdemeren) zijn al aangesloten. RTi Hilversum en 6FM (Huizen-BEL) zijn bij het initiatief betrokken, maar geven aan meer tijd nodig te hebben en haakten (vooralsnog) af. De hoop is dat deze lokale omroepen alsnog aansluiten. 

Voorbeeld
Media-wethouder Wimar Jaeger van Hilversum is enthousiast over het initiatief en houdt zijn collega-portefeuillehouders in de regio erover op de hoogte. "Ik verwacht dat hiermee de kwaliteit en capaciteit van de journalistieke taak in de regio verbetert. Ik vind dat het moet leiden tot de kwaliteit en innovativiteit die past bij de Media Valley die wij in deze regio vormen. Als dit initiatief een paar slagen verder is, kunnen we een voorbeeld voor Nederland zijn."


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten