Foto: Bastiaan Miche
Foto: Bastiaan Miche

Terugkeer van internationaal toptennis bij 't Melkhuisje

Sport

HILVERSUM – Bijna twee ton is ervoor nodig om internationaal toptennis terug te krijgen op de Bussumergrintweg. Het geld is bijeen, waardoor HLTC 't Melkhuisje van donderdag 18 tot en met zaterdag 20 mei drie dagen lang oude tennistijden kan laten herleven.

Half november deed Stadsfonds Hilversum een oproep om dit tennisevenement te steunen. Zelf legt het fonds 35.000 euro in. Om de eerste editie van Melkhuisje Masters te kunnen realiseren waren nog 10 sponsors nodig die 14.500 euro wilden inleggen. Nog geen twee maanden later is het benodigde bedrag bijeen. Samen met de gemeente, het Stadsfonds en het bedrijfsleven is dit mogelijk geworden. De KNLTB, de tennisbond, ondersteunt het driedaagse toernooi op facilitair gebied.

Masters
Melkhuisje Masters geldt als voorbereiding op Roland Garros, het grandslamtoernooi in Parijs. Aan dit Hilversumse evenement doet in ieder geval Robin Haase mee. Neerlands beste tennisser heeft zijn jawoord inmiddels gegeven. De organisatie wil verder nog een tweede Nederlandse tennisser aantrekken en twee buitenlandse spelers. Het kwartet speelt in een zogeheten 'roundrobinformat'. Dat betekent dat zij allemaal drie partijen in actie komen op het gravel aan de Bussumergrintweg.

23 jaar
In slankere vorm is 't Melkhuisje weer gastheer van toptennis. Het is 23 jaar geleden dat de club voor de laatste keer een ATP-toernooi verzorgde. De Tsjech Karel Novacek won in 1994 de laatste Hilversumse editie van de Dutch Open. Hierna verkaste het toernooi naar Amersfoort. In totaal is de vereniging 37 jaar lang gastheer geweest van het internationaal bekende graveltoernooi. Bekende spelers als Rod Laver, Tom Okker, Guillermo Vilas, Thomas Muster, Carlos Costa en Balazs Taroczy (de Hongaar won zes keer en heeft de naam Mister Melkhuisje verworven) wisten het toernooi op hun naam te schrijven.

Uit de krant