Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Tien genomineerden voor architectuurprijs

Cultureel

HILVERSUM - Welke architect heeft de afgelopen twee jaar het mooiste bouwwerk in Hilversum gerealiseerd? Op die vraag komt op donderdag 6 april in het raadhuis een tweeledig antwoord als de Vak- en Juryprijs van de Hilversumse Architectuur Prijs 2017 wordt uitgereikt.

De beste tien zijn inmiddels bekend. Het bestuur van de Stichting Hilversumse Architectuurprijs (HAP) heeft eind vorige week de genomineerden bekendgemaakt. Er is een keuze gemaakt uit een lijst van ruim vijftig bouwwerken die in 2015 en 2016 zijn neergezet en in gebruik zijn genomen.

Projecten
De meest in het oog springende projecten zijn Crematorium Zuiderhof aan de Kolhornseweg van Bierman Henket Architecten, het MH17-monument in het Dudokpark van Ontwerpstudio Lamme en de natuurbrug over de Utrechtseweg van Bosch Slabbers landschapsarchitecten. Op de shortlist staan verder nog Villa Industria (Mecanoo Architecten), veertien koopwoningen aan de Raafstraat (Aalberts Ontwikkeling), het kantoor van De Alliantie en de 95 appartementen op het oude Lucentterrein (studioninedors), de vrijstaande woning Vivaldipark (Mix Architectuur) en woningen aan de Kruisstraat-Laanstraat (Loosbroek Architecten). Tevens kunnen Hilversummers stemmen op een vrijstaande villa aan de Jac. Pennweg en een woning aan de Pim Jacobsstraat.

Alle genomineerde objecten zijn te vinden op www.hilversumsearchitectuurpijs.nl. In februari en maart kunnen inwoners stemmen op hun favoriete nieuwe bouwwerk.

Uit de krant