Wethouder Vroonhoven
Wethouder Vroonhoven

HilverZon krijgt toch al deel subsidie

Natuur en Milieu

HILVERSUM - HilverZon krijgt voor de eerste zes maanden van dit jaar 75.000 euro subsidie van de gemeente Hilversum. Dat is eerder dan verwacht omdat anders de bedrijfsvoering van HilverZon in gevaar komt, aldus wethouder Vroonhoven.

Het college van B en W besloot vorig jaar al om voor dit jaar 150.000 euro subsidie te verstrekken, maar in de raadscommissie van december werd door de politieke partijen eerst een uitgebreide evaluatie afgesproken voordat het geld werd overgemaakt.

Die evaluatie is nog niet af en wordt pas in maart verwacht, maar de wethouder heeft nu al besloten de helft van het geld over te maken omdat anders HilverZon in gevaar komt. "En daarmee negatieve gevolgen heeft komt de realisatie van enkele van onze duurzaamheidsprestaties. Ik heb dit afgewogen tegen mijn toezegging aan u en besloten nu de helft van de gevraagde subsidie daadwerkelijk te verlenen. Een definitief besluit over verlening van de andere helft van de subsidie volgt nadat u de evaluatie in april heeft besproken", aldus Vroonhoven.

Uit de krant