Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Dierenasiel Crailo teleurgesteld over besluit zwerfdieren

Natuur en Milieu

HILVERSUM - De stelling van wethouder Nicolien van Vroonhoven-Kok klopt. Dierenasiel Crailo maakt er geen werk van om toch de locatie te worden waar de Hilversumse zwerfdieren worden opgevangen, maar van teleurstelling is wel sprake. De gemeente heeft Dierenbeschermingscentrum Amersfoort voor de komende vier jaar aangewezen als de opvangplek.

"Wij zijn teleurgesteld dat de gemeente ervoor kiest om zwerfdieren niet langer binnen de gemeente op te vangen", reageert beheerder Rianne Steenbeek desgevraagd. "Dierenasiel Crailo is een asiel voor en door de leden en vrijwilligers die geven om de kwetsbare dieren die bij ons binnenkomen en zich vol inzetten om ervoor te zorgen dat ze een nieuw en liefdevol huis vinden."

Het Hilversumse asiel gaat niet bij de pakken neerzetten. " Door de geweldige ondersteuning van onze leden geloven wij in de noodzaak van Dierenasiel Crailo in Hilversum en gaan wij ons voor de dieren blijven inzetten. De opvang van zwerfdieren wordt helaas buiten de regio geplaatst, dit is een keuze van de gemeente die wij uitermate betreuren maar ook respecteren en niet gaan aanvechten. We blijven ons liever inzetten in datgene waar we goed in zijn en altijd hebben gedaan: dieren uit Hilversum en omstreken opvangen, verzorgen en aan nieuw thuis helpen."

Uit de krant