Op de baan van de Gooise Atletiek Club worden kinderen onder professionele begeleiding klaargestoomd voor de Bink Kids Run.
Op de baan van de Gooise Atletiek Club worden kinderen onder professionele begeleiding klaargestoomd voor de Bink Kids Run. Foto: Bink

Voorbereiding bij GAC op Bink Kids Run

Sport

HILVERSUM - Ongeveer 1.800 kinderen doen zondag 2 april mee aan de Bink Kids Run. Deze loop is bedoeld voor alle Hilversumse basisscholieren van zes tot dertien jaar. Om de kinderen voor te bereiden op de loop, verzorgt Bink samen met de Gooise Atletiek Club (GAC) in de week voor de run twee hardloopclinics.

Tijdens de clinics geven trainers van GAC en sportleiders van Bink de deelnemende kinderen tips over techniek, snelheid en hoe je een bepaald tempo langer kunt volhouden. "Of je nu heel sportief bent of niet; de Kids Run is voor alle kinderen goed te doen, zeker met een paar handige tips," vertelt Carolien Tennekes, sportcoördinator bij Bink.

Trots
"Ons motto is: meedoen is belangrijker dan winnen, maar we willen natuurlijk wel dat alle kinderen de run uitlopen. Tot nog toe is dat ieder jaar gelukt. En daar zijn we trots op", luidt haar vervolg.

In beweging
Bink sponsort de Kids Run inmiddels voor het negende jaar op rij en hecht daar veel belang aan, zo legt Carolien Tennekes uit: "We vinden het belangrijk dat alle kinderen, en zeker kinderen die normaal niet sporten, in beweging komen."

Gezond
Zij vertelt verder: "Sporten is niet alleen gezond, maar ook ontzettend leuk, vooral als je het samen doet. Dat willen we uitstralen door deze loop te sponsoren, maar dat doen we ook iedere dag op onze bso's door allerlei sportieve activiteiten aan te bieden. Bovendien kunnen kinderen vanaf zeven jaar ook kiezen voor Sportkids, de sport-bso van Bink."

Uit de krant