Feest in de kleeedkamer nadat Altius Zeeburgia had verslagen in de achtste finale. Foto: Bastiaan Miché

Altius treft Purmersteijn in halve finale

Sport

HILVERSUM - Haalt Altius de eindstrijd van de districtsbeker West 1. Daarvoor moet de stuntploeg van trainer Daan Hidden nog één horde nemen. De Hilversummers moeten winnen van vv Purmersteijn.

De ploeg uit Purmerend wist zich woensdagavond als laatste te plaatsen voor de halve finale. Op eigen veld versloeg de zondag eersteklasser de amateurs van Ajax (Hoofdklasse). Het werd 2-0.

Berestein
Loting heeft bepaald dat Altius het thuisvoordeel heeft. De wedstrijd op Sportpark Berestein vindt plaats op zaterdag 15 april of maandag 17 april. Dat is nu nog niet duidelijk.

Machine
De zaterdag derdeklasser uit Hilversum blijft deze bekereditie maar verbazen. In de lange geschiedenis van de club wist het eerste nooit voorbij de vierde ronde te komen. Nu is het een onoverwinnelijke machine geworden in het toernooi.

Betaald voetbal
Vorige week woensdag voetbalden de Hilversummers zich in Grootebroek bij de laatste vier. Altius nam de penalty's beter dan De Zouaven. Met een plek in de halve finale zijn de oranje-zwarten zeker van een plek in het KNVB bekertoernooi 2017-2018; het toernooi waar de betaald voetbalorganisaties aan meedoen.