Foto: Bastiaan Miché.
Foto: Bastiaan Miché.
Video

Geslaagde Hilversum City Run op een prachtige zonovergoten dag

Sport

HILVERSUM - Veel natte hardloopkleding, rennende kinderen en ouders. Dat was vandaag het recept van de Hilversum City Run. Verslaggevers Joey Cheung en Jolien Mauritz van Nieuws uit Hilversum volgden de hardloopwedstrijd en voelden de deelnemers aan de tand.

Grote groepen (basis)schoolkinderen, volwassenen en vrijwilligers zetten vandaag hun beste beentje voor. Veel van de kinderen hadden speciaal voor de wedstrijd getraind. "Ik heb ter voorbereiding rondjes gerend met m'n vader en met m'n moeder", zegt één van de deelnemertjes. Een ander heeft zelfs al vier keer eerder meegedaan.

Ook de volwassenen vermaakten zich prima vandaag. Maar voor sommigen kwam het heuveltje aan het begin wel als een verrassing. "Het was zwaar en warm", aldus een deelnemer. "Het ging bij het begin al verkeerd toen we omhoog moesten. Dat hadden ze van te voren wel mogen zeggen."

Toch waren er ook successen. "Het ging beter dan verwacht", zegt een deelneemster. "Ik ben binnen de 27 minuten gebleven en voor mij is dat goed."

Uit de krant