Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Grondberg Anna's Hoeve officieel geopend

Algemeen

HILVERSUM - Hilversummers weten de grondberg van Anna's Hoeve al goed te vinden, maar een officieel moment was nog niet gehouden. Tot gistermiddag. Wethouder Nicolien van Vroonhoven-Kok opende de berg samen met de (toekomstige) bewoners van de nieuwbouwwijk.

Hilversummers maken al gretig gebruik van de grondberg van Anna's Hoeve. Toen er even sneeuw lag, vlogen de sleeën naar beneden en veel mensen lopen naar boven toe om te genieten van het uitzicht en ook menig hardloper verwerkt de grondberg in zijn of haar training. 

Trekt
"Het is echt een icoon in de wijk dat niet alleen buurtbewoners trekt, maar ook bewoners uit andere wijken", merkt de gemeente op in een persbericht.

Sanering
De officiële opening van de grondberg was de afronding van de sanering van het gebied. Daarbij gaat het niet alleen om de sanering van de woonwijk. Ook de bodems van de Laarder Wasmeren, de bodems van de vijvers in park Anna's Hoeve, de speelweide, de sportvelden, de locatie van de RWZI en de bufferbakken maken er onderdeel van uit.

Resultaat
Dat project begon 16 jaar geleden. In 2001 is dit gestart en dat gebeurde in samenwerking met de provincie Noord Holland, het Goois Natuur Reservaat en Waterschap Amstel Gooi en Vecht. "Het resultaat is een gebied waar de natuur zich hersteld met een prachtig park, vernieuwde sportvelden, een nieuwe compacte RWZI en natuurlijk een groene woonwijk", aldus de gemeente.

Foto: Bastiaan Miché

Uit de krant