Foto's: Bastiaan Miché
Foto's: Bastiaan Miché
Foto's

Hilversum herdenkt uitgebreid

Cultureel

HILVERSUM - Uitgebreid is gisteren in Hilversum stil gestaan bij al de oorlogsslachtoffers. Uitgebreid als in een hoge opkomst bij onder meer de herdenking bij het Rosarium, maar ook het aantal activiteiten.

Gisteren stonden er negen gratis activiteiten op het programma. In Filmtheater Hilversum werd afgetrapt met de vertoning van de film 'Het huis van bewaring' van Marijn de Jong. Tevens werden hier verdere onderzoeksresultaten gepresenteerd van 'Hilversum in Oorlogstijd'.

Museum Hilversum was de thuishaven van veel andere activiteiten, zoals een masterclass vloggen die in het teken van 4 mei stond, de live radio-uitzending van Ruud de Wild op de middelste etage van het museum die over vrede en oorlog ging. Dat is ook het thema van zijn tentoonstelling Trigger, die daar momenteel te zien is. In de avonduren voerde Toneel Spreekt hier nog het Dagboek van Anne Frank op.

Rond het middaguur was in stadspark De Hof een herdenking over concentratiekamp Mauthausen en de omgekomen leerlingen van Het Nieuwe Lyceum. Jolande Withuis verzorgde de Bill Minco lezing 's avonds in Schouwburg Gooiland, waar ook burgemeester Pieter Broertjes sprak en stadsdcihter Robert Grijsen een eigen gedicht voordroeg.

Om 19.30 uur vertrok het gezelschap in stilte vanuit Gooiland naar de Boomberglaan. Bij het Rosarium stonden honderden mensen. Hier werden de twee minuten stilte gehouden en werden diverse kransen gelegd.










 


 

Uit de krant