De wielerronde vindt zondag weer plaats.
De wielerronde vindt zondag weer plaats. (Foto: Bastiaan Miché)

Kerkdienst wijkt voor wielerronde

HILVERSUM - Verbazing alom bij de Schuilhof aan de Dalweg. De gemeenschap houdt de kerk zondag dicht en verwijst de kerkgangers naar twee andere godshuizen in Hilversum. De Wielerronde van Hilversum gooit roet in het eten, zo laat de Schuilhof weten

De erediensten van zondag 21 mei gaan niet door. Tegelijkertijd vindt de Wielerronde van Hilversum van Gooise Wielerclub de Adelaar plaats. Omdat de wielrenners voor de deur van de kerk langs gaan, ziet de Schuilhof geen mogelijkheid zondag om hun gebruikelijke 300 gasten te kunnen verwelkomen in hun gebouw aan de Dalweg 8a.

Niemand
Dat dit sportieve evenement plaatsvindt voor de deur was niet bekend bij de gereformeerde kerk. Afgelopen vrijdag werd de kerkelijke gemeente naar eigen zeggen verrast met een flyer over dit evenement. "Niemand van de kerk was daarover eerder geïnformeerd door de gemeente Hilversum of door de wielerclub en een vergunning is niet gepubliceerd", zo meldt de Schuilhof in een persbericht.

Risico
Tijdens overleg met de Adelaar bleken het parcours en de tijden niet meer aangepast te kunnen worden. De gemeente bood aan om professionele verkeersregelaars te regelen, maar de kerk acht het risico op ongelukken op de smalle weg groot.

Dupe
De Schuilhof is teleurgesteld dat de dienst zondagochtend is afgelast, maar wil ook niet dat de Adelaar en de wielrenners de dupe worden. Wie een dienst wil bijwonen om 10.00 uur krijgt het advies om naar wijkgemeente Rehoboth aan de Kleine Drift of wijkgemeente Pniël aan de Van Ghentlaan te gaan.


3 reacties
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten