Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Blijvende muurgedichten moeten voor prettig gevoel zorgen

Algemeen

HILVERSUM De openbare ruimte moet niet alleen fysiek, maar ook in sociaal opzicht prettig zijn. Als de omgeving in orde is dan voelen inwoners zich sneller senang. Poëzie draagt daaraan bij. Daarom is de gemeente begonnen met het plaatsen van een muurgedichten.

Hoe mooier de stad is des te prettiger we ons voelen. Dat is het doel van ons allemaal”, sprak Wimar Jaeger, wethouder van Cultuur, voor de onthulling vorige week. ‘Tijd aan onze kant’ van stadsdichter Robert Grijsen is het eerste blijvende muurgedicht in Hilversum. De grijze letters zijn te lezen op de gele muur van de Prinsenhof; het complex op het Marktplein.

Met de blijvende muurgedichten wil Hilversum onder meer het dorp opfleuren, zoals Jaeger het noemde. Daarnaast kunnen marktbezoekers kunnen de woorden van Grijsen tot zich nemen, even ontspannen en bezinnen. In totaal komen er zes blijvende gedichten in het centrum. Grijsen neemt er hiervan nog één of twee voor zijn rekening. De anderen zijn van andere dichters met Hilversumse roots. Jaeger opperde meteen het idee dat er een poëziewandeltocht komt.

Uit de krant