HilverZon is al volop actief op het gebied van duurzaamheid. De gemeente wil nu meer ideeën en initiatieven van inwoners.
HilverZon is al volop actief op het gebied van duurzaamheid. De gemeente wil nu meer ideeën en initiatieven van inwoners. Foto: HilverZon

Voor beste idee duurzamer Hilversum ligt 10.000 euro klaar

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Hilversum heeft de duurzame weg gevonden, maar wat de gemeente betreft mag de maximumsnelheid flink omhoog op de ingeslagen weg. Met collectieve zonnedaken, een nog te realiseren zonneweide bij Anna’s Hoeve, greendeals en twee lokale energiecoöperaties toont Hilversum al het nodige groene karakter. Vooral bij de inwoners is er nog een grote slag te gaan en daarom worden zij nu uitgedaagd hun creativiteit aan te boren tijdens de Hilversum 100 Challenge.

In de Hilversumse politiek is het toverwoord al jaren duurzaamheid. Zodra dat woord valt of gebruikt wordt in een voorstel, motie of amendement dan gaat de raad daar geheid mee akkoord. Groen en gezond is een belangrijk thema. Wethouder Nicolien van Vroonhoven-Kok van Natuur, Milieu en Duurzaamheid weet dat ook. “Niemand in de raad doet moeilijk als ik extra geld hiervoor nodig heb of ze komen zelf met initiatieven of moties”, zegt ze.

Dat besef is er minder bij de Hilversummers. Daar is nog een wereld te winnen. “We willen duurzaamheid nog beter op de kaart zetten. Het is onze bedoeling heel Hilversum duurzaam te maken en het bewustzijn te vergroten”, aldus de CDA-wethouder. Dat doet de gemeente nu door de inwoners uit te dagen in de Hilversum 100 Challenge. De initiatiefnemer hoopt zoveel mogelijk duurzame ideeën en concrete plannen tot uiterlijk zondag 30 september te mogen ontvangen. De focus moet liggen op het verminderen van de CO2-uitstoot.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant