In september moet de politiek de definitieve klap geven op Plan Monnikenberg.
In september moet de politiek de definitieve klap geven op Plan Monnikenberg. Foto: Bastiaan Miché

Nieuwe stap gezet in richting van gezondheidspark Monnikenberg

Buurt / wijk

HILVERSUM - De komst van het gezondheidspark in combinatie met woningbouw en natuur is een stap dichterbij gekomen, nu het college van burgemeester en wethouder akkoord is met het gewijzigde bestemmingsplan Monnikenberg. Hierdoor komen er bijvoorbeeld iets minder woningen op het terrein en is er nu ook sprake van laagbouw. Als alles volgens plan gaat, dan gaat de schop voor de woningen dit najaar nog de grond in.

Zorg, wonen en natuur moeten samenkomen op de Monnikenberg. HPG Hilversum gaat hier de woningen realiseren. Na marktverkenning is besloten af te zien van alleen hoogbouw. In de landschappelijke setting komt nu ook laagbouw. Daarnaast is het aantal nieuwe huizen teruggeschroefd. In het originele plan ging het om 125 en dat worden na de aanpassing 110. Het totale aantal vierkante meter bebouwing neemt daardoor ook af.

Dit jaar nog komen de initiatiefnemers met diverse aanvragen voor vergunningen. Voorbeeld hiervan is de omgevingsvergunning voor de bouw. Volgens de huidige planning gaat dit jaar de bouw van de eerste onderdelen van het gezondheidspark van start. HPG Hilversum start dit jaar met de bouw van de woningen. Merem treft voorbereidingen op de bouw van de Mytylschool en in oktober start de bomenkap en aanpassingen op het terrein.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant