Foto: Bastiaan Miché

Honderden fans zien Oranje vrouwen winnen op Stationsplein

HILVERSUM - Een goed gevuld Stationsplein zag gisteravond de Oranje Leeuwinnen Europees kampioen worden. De finale tussen Nederland en Denemarken was op het grote scherm voor het centraal station te zien.

Veel in oranje gehulde dames en meiden, maar ook heren waren naar het Stationsplein gekomen om te kijken of het Nederlands vrouwenelftal erin zou slagen de titel te pakken. De gemeente en een aantal ondernemers zorgden ervoor dat de wedstrijd was te volgen op het scherm van The Bridge. En er was een buitenbar neergezet, waar de voetbalkijkers een versnapering konden halen.

Na negentig minuten was het feest. Oranje won de eindstrijd met 4-2. Na het laatste fluitsignaal was het tijd voor confetti en een Hollandse meezinger op het plein.

Normaliter zijn voetbalwedstrijden te zien op een groot scherm op het marktterrein. In mei was daar bijvoorbeeld nog de Europa League-finale tussen Ajax en Manchester United te zien. Dat was ditmaal niet mogelijk. Dat was een financiële kwestie, zo liet de gemeente eind vorige week weten op Twitter.


 


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten