Afbeelding
Foto: Pixabay

Drank scoren makkie voor Hilversumse jeugd

Zorg

HILVERSUM - Jongeren onder de 18 jaar in Hilversum kunnen nog altijd vrij eenvoudig aan alcoholische drank komen. Vooral in sportkantines is het simpel scoren.  

Dat blijkt uit een onafhankelijke steekproef door Bureau Nuchter in opdracht van de Gooise gemeenten. Zeventienjarige MysteryKids bezochten sportkantines, horecaondernemingen, cafetaria's en detailhandel. Per locatie zijn op verschillende dagen en tijdstippen steeds twee aankooppogingen gedaan door zowel een zeventienjarige jongen als een zeventienjarig meisje.

Nu blijkt dat in Hilversum van de 104 bezochte locaties bij 37 de naleving niet in orde bleek. Dat is een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar, meldt een gemeentewoordvoerder. Zij geeft toe dat er meer aandacht moet worden besteed aan het probleem, al liggen er wel plannen op tafel.

Van alle Gooise gemeenten scoort Gooise Meren het best als het gaat om de naleving. Van de 104 bezochte locatie, had de drankjeugd 'slechts' bij 29 succes. Hilversum bezet na Weesp de derde plaats. Minderjarigen maken in Blaricum en laren de meeste kans om drank te scoren. Van de twintig bezochte zaken hielden respectievelijk tien en elf zich niet aan de leeftijdsgrens. 

Goed nieuws voor  Gooi en de Vechtstreek is dat deze regio beter scoort dan het landelijk gemiddelde. Wel scoort de regio nog altijd bovengemiddeld op de consumptie van alcoholgebruik. Dat geldt zowel voor jongeren als voor volwassen personen.

Uit de krant